2 oktober 2022
10:30

Huddinge IF 3 Gul

Referat: IFK Tumba FK - Huddinge IF 3 Gul

Returmatchen mot IFK Tumba gick av stapeln på Storvretens BP. Vi får en riktigt tung start på matchen då vi ligger under med hela 4-0 efter 18 spelade minuter. Vi har mycket svårt att stå emot det tuffa spel som hemmalaget har då vi tvekar att ta i ordentligt i närkamperna. Sedan så har vi lite för långt avstånd mellan backlinjen och mittfältarna. En ljusglimt kommer dock i 20:e minuten då Ossian S. frispelas av Andreas H. efter ett finfint pass och reducerar till 4-1. Omgående utökar hemmalaget sin ledning i den 22:a minuten till 5-1. Vi hinner dock reducera ytterligare en gång innan periodpausen infaller då Andreas H. en än gång gör assist men denna gång till Elyas W. som snyggt skickar in bollen i mål. Ställningen är 5-2 till hemmalaget efter den första perioden. I den andra perioden tuffar vi till oss en del och krymper även avståndet mellan våra lagdelar och genast blir matchen betydligt jämnare. Nu har båda lagen ungefär lika många chanser. Under den andra perioden så är det endast hemmalaget som lyckas få in en boll i mål så ställningen är 6-2 inför den tredje perioden. Den tredje och sista perioden fortsätter ungefär som den andra med skillnaden att vi vågar ännu lite mera. Resultatmässigt så gör hemmalaget två mål och vi ett mål genom ett skott i krysset av Anton G. assisterad av Elyas W. En stor eloge till vår målvakt för dagen Liam A. som växte in i sin uppgift ju längre matchen pågick. Sammanfattningsvis så efter den inledande chocken i matchens början så gör vi en gedigen insats mot seriens nästbästa lag. Tyvärr så överskuggades det av att hemmalaget till största sannolikhet använde sig av en avstängd spelare. Deras nummer fem heter enligt laguppställningen Ali Sina Rahimi men både lagspelare samt lagledare ropade Mattias till honom, vilket råkade vara samma namn som en spelare som råkar vara avstängd, Mattias Benjamin. Detta påtalades till både motståndarna och domaren. Motståndarna hävdade bestämt att det är hans smeknamn och tyvärr så finns det inget ID-krav i denna årskull. Det man kan undra över är vad för moral man har som ledare då man låter en avstängd spelare deltaga och sedan ljuger om det när man ertappas med handen i syltburken.

Slutresultat: IFK Tumba - Huddinge IF 8-3

Grönt kort: Anton G.